KUNTAVAALIT 2021

Kyllä

Olen löytänyt  paikkani politiikassa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden aktiivisena rakentajana ja kulttuurin ja koulutuksen puolustajana. 

Tätä työtä haluan jatkaa, sillä paloa riittää ja kyky vaikuttaa on karttunut. Koronan myötä kiristyvä talous tulee luomaan painetta hyvinvointipalveluiden leikkauksille entisestään ja äärioikeiston nousu vaatii jämäkkyyttä ihmisarvon kunnioituksen vaatimiseksi. Työtä riittää kaikille, jotka puolustavat oikeudenmukaista tasa-arvoista yhteiskuntaa, jossa valoisa tulevaisuus kuuluu kaikille.

Olen kuntalaisten käytettävissä kevään 2021 kuntavaaleissa.

Olen mukana politiikassa luomassa yhdenvertaisempaa ja oikeudenmukaisempaa arkea kaikille.

Minulle on tärkeää, että jokainen lapsi saa kasvaa turvassa, oppia ja harrastaa, eikä tausta estä etenemistä opinnoissa ja uralla. Siksi meidän varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmäkokojen, laadun ja tuen turvaaminen on aina ollut ykkösprioriteettilistallani. Niitä onkin tarvinnut puolustaa vuosittain voimia säästelemättä. 

Taiteella ja kulttuurilla on iso merkitys niin yksilön kuin yhteiskunnankin hyvinvoinnille. Siksi sen tulee olla jokaisen saavutettavissa. Taiteen ammattilaisten toimintaedellytykset, taiteen prosenttiperiaatteen noudattaminen rakentamisessa ja sotetoiminnassa, sekä lasten laadukas kulttuurikasvatus takaavat, että oikeus taiteeseen ja kulttuuriin toteutuu ja arki on merkityksellistä.

Ympäristö- ja ilmastokestävyys ei saa olla tavoite- ja juhlapuhetta. Olemme Lahdessa hyvällä tasolla energian suhteen, mutta rakentamisessa, maankäytössä ja liikenteessä on reilusti skarpattavaa. Liikenneratkaisut vaativat rohkeutta, jotta kevyenliikenteen potentiaali saadaan käyttöön ja julkista liikennettä vahvistettua.

Lahden seutu tarvitsee perusteellista pureutumista päihde- ja mielenterveysongelmiin, jotta monisukupolvinen syrjäytyminen saadaan katkeamaan. Haluan humaanimpaa päihdepolitiikkaa, parempaa perheiden tukea ja nuorisopalveluiden aikuisten läsnäoloa nuorten arjessa siellä missä nuoret ovat.

Matala koulutustaso on Lahden kompastuskivi. Sen noston tulee olla kärkitavoite, joka näkyy päätöksenteossa varhaiskasvatuksesta korkeakoulupolitiikkaan. Taloudellisen ja sosiaalisen pääoman esteet puretaan määrätietoisin päätöksin ja oppimisen vahvalla tuella.

Kuluvalla valtuustokaudella olen tehnyt muun muassa nämä aloitteet yhteistyössä muiden valtuutettujen kanssa yllä kuvattujen tavoitteiden tueksi valtuustossa ja lautakunnissa tehdyn työn lisäksi, osa on vielä valmistelussa, osa toteutunut ja osa ei saanut kannatusta:

  • Anonyymi rekrytointi (käytössä soveltuvin osin)
  • tasa-arvo ja yhdenvertaisuustoimikunta (valmistelussa)
  • Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma myös luottamushenkilöille (toteutui luottamushenkilöiden toimintaohjeena)
  • Maksuton ehkäisy nuorille (Lahti päätti edellyttä PHHykyltä, mutta Hyky ei ole hyväksynyt)
  • Avoin verstas kaupunkilaisille(valmistelussa)
  • Simultaanitulkkaus tai tekstitys valtuuston kokouksille (valmistelussa, vähintään tekstitys toteutumassa, mutta selvitetään vielä tulkkaukulut)
  • Esteetön uimaranta (valmistelussa)
  • Pistohuoneet osana humaanimpaa päihdepolitiikkaa (ei toteudu, ensin selviämisasema)
  • etsivä vanhustyö (ei oteta käyttöön esitetyllä tavalla)
  • 0-tuntisopimusten kielto kaupunkikonsernissa (vastattu)

Voit tukea vaalityötäni taloudellisesti tai auttamalla vaalityössä auttamalla viestinnässä, ideoimalla kampanjakeinoja koronatilanteeseen, jakamalla flyereitä, koronatilanteen mahdollistaessa torihommissa ja ennenkaikkea kertomalla äänestäjille omissa verkostoissasi ja sosiaalisessa mediassa toiminnastani ja jakamalla vaalimateriaaliani.

Tukiryhmän vaalitili: Elisa Lientola kunta2021 FI571855 3500 0162 23

elisa.lientola@gmail.com  puhelin: 0442518806