Ääni oikeudenmukaisuudelle

Kausi valtuutettuna on opettanut valtavasti. Kipinä ei suinkaan ole sammunut, vaan olen ehdolla myös 2017 kuntavaaleissa.

 

Minä kaipaan päätöksentekoon aitoa vaikutusten arviointia. Liian paljon päätöksiä tehdään paniikissa säkki silmillä, arvioimatta mitä ne tarkoittavat pienituloisille, lapsiperheille, lapsiperheiden vanhempien työssäkäynnille, asukkaiden hyvinvoinnille ja yhdenvertaisuudelle.

 

Ihminen ei ole kuluerä. Yhteiskunnassamme ei ole varaa syrjäyttää ketään. Ei ole varaa päätöksiin joiden johdosta eläkeläinen tai työtön ei pysty kustantamaan lääkkeitään ja lääkärikäyntejään. Meillä ei ole varaa olla nostamatta kotihoidon resursseja tasolle jossa asiakkaat tulevat hoidetuksi ja hoitajat jaksavat työssään. Eikä meillä ole varaa sulkea varhaiskasvatuksen ovia työttömän lapselta ja samalla työelämän ovia hänen vanhemmaltaan. Meillä ei ole varaa heikentää nuortemme näkymiä tulevaisuuteen pitämällä perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen resurssit tasolla jolla erityistä tukea tarvitseva lapsi jää siitä paitsi ja jossa kiusaaminen rehottaa suurissa ryhmissä ja parhaansa tekevät opettajat uupuvat.

 

Eriarvoisuus nakertaa yhteisöllisyyttä ja yhteisössä on hyvinvoinnin ja ihmisenä kasvun avaimet.

 

Sivistystä, taidetta ja kulttuuria ei voi milloinkaan eikä millään korvata, sitä pitää vaalia ja kasvattaa. Rasismiksi ja poliittiseksi väkivallaksi äitynyt maahanmuuttovastaisuus on osoittanut mihin sivistystä ja erilaisia kokemusten jakamisen tapoja tarvitaan, kaikkina aikoina, etenkin haastavina.

 

Minä haluan rakentaa oikeudenmukaisen kehittyvän koulutus- ja kulttuurikaupungin, joka ei jousta yhdenvertaisuus- ja ympäristökysymyksissä vaan löytää niihin luovat ratkaisut. Kaupungin joka käy rohkeasti edellä.

 

Jos haluat tietää mitä valtuustoryhmämme ja minä olemme viime kaudella tehneet ja mitä tulemme tekemään tule torille juttelemaan, soita, laita sähköpostia tai ota yhteyttä facebookin kautta.