Elisan energia ja osaaminen puoluehallitukseen

Haluan olla tekemässä puolueelle työtä puoluehallituksessa ja tuoda pöytään osaamiseni muun muassa seuraavin painotuksin

 

  • Puolueen jäsenten ja alueiden tarpeiden aito kuuntelu ja osallistuminen esimerkiksi ohjelmatyöhön ja kampanjoiden suunnitteluun on edellytys vahvalle vasemmistolaiselle tulevaisuudelle. Hyvä puoluejohto ja viestintä ei auta, jollei alueilla ole voimavaroja toimia ja puolue tuntuu etäiseltä.

 

  • Köyhyyden poistaminen ja sosiaalisen liikkuvuuden mahdollistaminen tulee olla mukana vasemmiston politiikassa läpäisevästi. Koulutuspolitiikka on tärkeä työväline köyhyyden ja sen vaikutusten poistamisessa.

 

  • Työelämän murros ja siihen vastaaminen sosiaalisesti kestävällä tavalla vaatii monenlaista näkökulmaa. Oma tulokulmani on kokemus palkkatyörakenteiden ja sitä myöten työsuhdeturvan ulkopuolella toimimisesta ja sen ongelmista eri työn muodoissa.

 

  • Ihmisoikeus- ja ympäristökysymykset ovat osa vasemmistolaisuutta, eikä niistä voi kestävässä yhteiskunnassa tinkiä. Ihmisoikeuksien ja ympäristön puolustamisen tulee näkyä rakentavasti politiikassamme ja toiminnassamme.

 

 

Elisa Lientola s.1979
Kuvataiteilija, varakansanedustaja ja valtuustoryhmän pj Lahdesta

Olen Hämeen varakansanedustaja ja vasemmistoliiton Lahdenvaltuustoryhmän puheenjohtaja toista valtuustokautta.   Olen toiminut niin osaston kuin piirinkin puheenjohtajana ja monissa lautakunnissa sekä tehdyt massiivisesti talkootyötä vaaleissa ja vaalien välissä koko porukan menestyksen eteen. Tiedän millaisilla resursseilla ja millaisessa toimintaympäristössä toimimme.

Näkökulmani politiikkaan on ratkaisukeskeinen ja rakentava. Työ pienen valtuustoryhmän johdossa on koulinut strategiseen viisauteen ja kykyyn tehdä laajaa yhteistyötä ja neuvotella tulosten aikaansaamiseksi.

Haluan aktiiveillemme paremman tuen. Se tarkoittaa, että heidän tarpeitaan kuullaan, jotta puolue tekee aidosti niitä asioita joita kentällä voidaan hyödyntää. Jäsenten ja aktiivien tulee myös päästä mukaan ajoissa ohjelmatyöhön ja suunnittelemaan kampanjoita hyödyttämään ruohonjuuritason työtä.

Koulutukseltani olen kuvanveistäjä ja ammatillinen opettaja, tällä hetkellä työskentelen Taiteen edistämiskeskuksessa läänintaiteilijana. Taiteellisen työn ohessa olen työskennellyt kaikilla koulutusasteilla opettajana. Olen kahden teinin yksinhuoltaja. Vapaa-ajalla remontoin vanhaa taloa ja liikun muun muassa juosten, suksilla ja rengastrapetsilla rymyten.