Nöyrä kiitos äänestäjille ja tukijoille

Lämmin ja nöyrä kiitos äänestäjilleni ja tukijoilleni kuntavaalien äänistä. Olen iloinen saadessani jatkaa työtäni Lahden kaupungissa yhdenvertaisuuden ja palveluiden saavutettavuuden eteen. Taidetta ja kulttuuria en tule koskaan politiikassa unohtamaan, kuten en muitakaan vaalityössä esiin nostamiani asioita. Tulen olemaan aktiivinen valtuutetun työssäni, vaikka lautakuntapaikkoja varmasti tulemme menettämään vaalituloksen myötä ja se tuo omat haasteensa. Uskon yhteistyöhön muiden puolueiden kanssa.

Vasemmistoliitto menetti omasta äänisaaliistani ja valtakunnallisesta menestyksestä huolimatta yhden valtuustopaikan, mikä harmittaa pitkään. Vasemmistoliitto on Lahdessa kivuliaassa sukupolvenvaihdosprosesissa. Uusia toimijoita on onneksi tullut mukaan toimintaan viime vuosina ja lähti ehdokkaiksi rohkeasti tehden upeaa työtä ja piristäen vaalikampanjaa. Nuoret miehet meiltä jäi listaltamme uupumaan. Ne äänet menetimme vihreille ja demareille. Tämä vaalikampanja osoitti, kuinka tärkeää on rohkeasti asettua ehdolle keräämään ääniä yhteiseen pottiin. Kapealla listalle ei saada laajaa kannatusta. Uskon että Vaalifestivaalillamme tavoitimme nuoria, bussimainokset näkyivät katukuvassa ja ehdokkaat tekivät hyvää työtä torilla ja lähiöiden ostareilla. Meitä vain oli liian vähän. Siksi kutsun sinua mukaan toimimaan nyt hyvissä ajoin.

Tappio ei tarkoita sitä että alamäki alkoi, vaan sitä, että seuraavia vaaleja varten kootaan vasemmistovoimat yhteen ja työ uusien ehdokkaiden kouluttamiseksi ja näkyvyyden lisäämiseksi alkaa nyt ja yhdistyksissä vastuuta jaetaan laajemmalle joukolle. Liian paljon on olut valtuutettujen varassa. Tarvitsemme useampia kasvoja, useampia näkökulmia ja useampia viestijöitä.

Hämeen Vasemmistoliiton puheenjohtajana ja paikallisena valtuutettuna katson jo kohti ensi vuoden maakuntavaaleja. Niissä on mahdollisuus kääntää Vasemmisto Päijät-Hämeessä valtakunnallisen suunnan mukaiseen nousuun.

Maakunnallinen vaali teettää työtä ja vaatii taloudellisia resursseja ja kanssaihmisten tukea. Tukiryhmän kerääminen alkaa nyt, jotta rahoitusta saadaan kerättyä ja vaalimateriaalia tehtyä ajoissa laadukkaasti.

Jos koet halua nostaa Vasemmisto maakuntavaaleissa tukijoukoissani uuteen nousuun ideoillasi, viestintätaidoillasi tai hyvällä flyerinjakokunnollasi, olethan ajoissa yhteydessä. Pienikin apu on merkittävä ja olen siitä kiitollinen.

 

Kiitos tuesta, yhteistyöstä ja jokaisesta äänestä ja suosituksesta. Haluan olla luottamuksenne arvoinen.

Vaalityötä tehdään yhdessä.